Smakeloze grap prins Harry

Het Britse Channel 4 wordt ervan beschuldigd dat ze de koninklijke familie in diskrediet hebben gebracht omdat ze een seksueel getinte grap over prins Harry hebben uitgezonden. In de komedieserie Fresh Meat werd door een van de spelers gezegd dat de prins door een winkelassistente is afgetrokken.

Channel 4 geeft volgens The Telegraph aan dat de grap met een knipoog en in de context gezien moet worden. Het personage zou het hebben gezegd om indruk te maken met een sterk verhaal. Maar politicus Andrew Rosindell noemt het 'ongepast'. "De media moeten de koninklijke familie niet betrekken in dit soort dingen. Het is verkeerd." Als er grappen worden gemaakt over politici is dit geen probleem volgens Rosindell. "Wij kunnen er op reageren, maar in die positie is het Koninklijk Huis niet. Dus het is oneerlijk."

Kensington Palace heeft niet gereageerd op de grap. Maar volgens de krant is het bekend dat Harry zich regelmatig kan ergeren aan het beeld dat van hem wordt geschetst.

Deze grap werd slechts een paar dagen uitgezonden na een eerdere grap over de zoon van prins Charles in het programma Have I Got News For You, de oospronkelijke versie van Dit was het nieuws. Daarin werd geïnsinueerd dat Harry cocaïne had gebruikt. Hierover zocht Kensington Palace wel contact met BBC. De programmamakers wilden zich alleen verontschuldigen voor het verkeerd noemen van de naam van de peetouder van prins George. Op de grap die erop volgde wilden zij niet terugkomen.