×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ski-ongeluk prins Friso drie jaar geleden

17.02.2015 -

Het is dinsdag precies drie jaar geleden dat prins Friso na een ski-ongeluk in Oostenrijk in coma raakte. De prins overleed anderhalf jaar later, op 44-jarige leeftijd, op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.


De prins werd op 17 februari 2012 slachtoffer van een lawine in het skigebied. Hij overleed op 12 augustus 2013 aan complicaties als gevolg van de hersenbeschadiging die hij had opgelopen bij het ongeluk.

Een jaar geleden poseerde de koninklijke familie op 17 februari voor de camera's van de toegestroomde fotografen in Lech, waar de jaarlijkse fotosessie in de sneeuw plaatsvond. Prinses Mabel, weduwe van Friso, skiede die dag niet mee met de Oranjes. Ze was wel aanwezig bij de sessie, samen met haar dochters Luana en Zaria.

Dit jaar valt de vakantie wat later en worden de koning en koningin en hun dochters pas volgende week in Lech verwacht. Willem-Alexander en Máxima begonnen dinsdag hun streekbezoek aan de Groningse en Drentse veenkoloniën.