×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sjoukje Hooymaayer overleden

21.09.2018 -

Op woensdagmiddag 19 september jongstleden is Sjoukje Hooymaayer in het bijzijn van haar kinderen overleden. Dit maakt theaterproducent en oud-collega Hans Cornelissen vrijdagmiddag namens de familie bekend. De familie is dankbaar dat zij haar zelf hebben kunnen verzorgen en ondersteunen, met name, in de laatste paar dagen van haar leven. Dit was ook haar grote wens: Intiem en eigen.


Sjoukje Hooymaayer kreeg landelijke bekendheid in de jaren tachtig, door haar rol van dokter Lydie van der Ploeg in de succesvolle VARA-serie Zeg 'ns AAA. Haar laatste rol op tv was die van Margriet Elsenbosch, moeder van dokter Tinus in de gelijknamige televisiserie. In april 2018 werd er eierstokkanker bij Sjoukje geconstateerd en stopte zij met haar rol in de musical My Fair Lady. De actrice gaf aan geen behandeling te wensen tegen haar ziekte, om zo kwaliteit van leven te behouden.
 
Sjoukje heeft de afgelopen maanden ontzettend genoten van het mooie weer en de prachtige zomer. De tuin en de hondjes en bovenal van de vrijheid om thuis te kunnen zijn. De laatste voorstelling van My Fair Lady en het afscheid in Koninklijk Theater Carré ontroerde haar. Zij voelde zich gedragen en gesteund door zoveel mensen. Alle kaarten en bloemen die zij heeft ontvangen, naar aanleiding van haar ziekte, en haar afscheid van het toneel werden met een mix van verwondering en blijdschap ontvangen. De familie wil iedereen langs deze weg daarvoor danken.