×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sixties-tieneridool Bobby Vee (73) overleden

24.10.2016 -

Bobby Vee is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag laten weten. De zanger leed aan alzheimer. Hij werd bekend met hits als Rubber Ball, The Night Has A Thousand Eyes en Take good care of my baby.


Zijn artiestennaam dankt Vee aan de latere Nobelprijswinnaar Bob Dylan die korte tijd in zijn band speelde. Vee's eigenlijke naam was Robert Thomas Velline.

In 1959 trad Vee op in Moorhead (Minnesota) met de Amerikaanse band The Shadows, als vervangende act voor Buddy Holly die kort daarvoor door een vliegtuigongeluk was omgekomen. De groep was populair maar werd nooit zo bekend als de legendarische Britse band met dezelfde naam.

Vee was ook acteur en te zien in films als Play It Cool en in een aantal tv-series. Vee trad op hoge leeftijd nog op, maar de laatste jaren vanwege zijn ziekte niet meer.