×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sinéad O’Connor wil geen contact meer met blanke mensen

Sinéad O’Connor wil geen contact meer met blanke mensen
7.11.2018 -

Nu ze zich heeft bekeerd tot de islam, wil Sinéad O’Connor niets meer te maken hebben met 'witte mensen'. Dat liet de zangeres weten op Twitter.


'Het spijt me ontzettend. Wat ik nu ga zeggen is zo racistisch dat ik nooit had gedacht dat mijn ziel het zo zou voelen, maar ik wil nooit meer omgaan met witte mensen (als non-moslims zo heten)', schreef de Ierse in een tweet. 'Geen moment, niet om welke reden dan ook. Ze zijn weerzinwekkend.'

De zangeres, die zich sinds haar bekering vorige maand Shuhada Davitt noemt, plaatste in korte tijd nog een aantal niet al te samenhangende posts. Sommige volgers verwezen naar haar recente mentale problemen; in 2017 verstuurde de zangeres berichten via social media waarin ze aangaf dat ze suïcidaal was. Ze werd daarna kort opgenomen.