×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sinéad O’Connor bekeert zich tot islam

Sinéad O’Connor bekeert zich tot islam
26.10.2018 -

Sinéad O'Connor heeft zich bekeerd tot de islam. De Ierse zangers gaat voortaan door het leven als Shuhada' Davitt, zo kondigde de muzikante aan via Twitter.


De 51-jarige Sinéad zegt 'trots' te zijn dat ze kan mededelen dat ze moslima is geworden. Volgens haar leiden alle geschriften naar de islam en maakt dat alle andere geloven overbodig. Tot voor kort was Sinéad, die vorig jaar haar naam liet veranderen in Magda Davitt, aanhanger van de katholieke kerk.

De zangeres plaatste op Twitter ook een video waarin ze een poging doet om een islamitisch gebed te zingen. 'Ik spreek hier en daar wat verkeerd uit omdat mijn emoties het van me overnamen', aldus Sinéad. 'Maar ik krijg nog honderden herkansingen.'

Sinéad, die vorig jaar nog met psychische problemen kampte, zegt ook dat ze inmiddels haar eerste hoofddoek heeft. Een foto waarop ze die draagt, komt er echter niet. Dat is te persoonlijk en ik ben een lelijke oude heks. Maar wel een heel, heel, heel blije oude heks.