Simone Kleinsma wint haar zesde Musical Award

Simone Kleinsma heeft woensdagavond haar zesde Musical Award ooit in ontvangst mogen nemen. Zij werd bekroond voor haar titelrol in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, over het turbulente van de succesvolle schrijfster. Een geëmotioneerde Simone droeg haar Musical Award op op aan haar vorig jaar overleden echtgenoot Guus Verstraete.

'Ik ben enorm vereerd met het winnen van deze prijs. Dat na een bizar jaar waarin ik in een rollercoaster van diep verdriet en vreugde zat. De afgelopen maanden ben ik omringd door liefde die me de kracht gaf om door te gaan. Net als Annie M.G. heb ik moeten vechten tegen het verdriet, maar door haar heb ik ook geleerd dat je humor nodig hebt om door te gaan, aldus Simone.

Ze is overigens niet de eerste artiest die zes Musical Awards wint. Ook Alex Klaasen heeft dit recordaantal in de kast staan. Eerder won Kleinsma de prijs al voor Mamma Mia (2004), Sunset Boulevard (2009), Songs from the Heart (2010) en Moeder ik wil bij de revue (2015). In 2017 kreeg Kleinsma een speciale oeuvre-award voor haar grote betekenis voor de Nederlandse theaterwereld.

De voorstelling sleepte sowieso de meeste prijzen in de wacht, vier stuks. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt werd ook bekroond als beste grote musical en kreeg de beeldjes voor beste scenario en beste vrouwelijke bijrol (Marjolijn Touw).