×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Simon Keizer verwijdert social media van telefoon

Simon Keizer verwijdert social media van telefoon
29.03.2019 -

Simon Keizer heeft Facebook en Instagram verwijderd van zijn telefoon. De Volendamse zanger gaf namelijk in zijn vlog toe dat hij de hele dag door hierop zit te kijken.


Simon wil een beter voorbeeld zijn voor zijn dochtertje Kiki. Hij wilt niet dat zijn dochter opgroeit met een vader die constant op zijn telefoon zit. Bovendien vertelde een neuroloog hem dat het brein veel te veel informatie krijgt te verwerken door social media. ‘Dat kan het brein simpelweg niet aan. Daar is het niet voor uitgerust’, aldus Simon.

Daarom besloot de Volendammer tot rigoureuze maatregelen: geen social media meer op zijn telefoon. ‘Om er nou helemaal afscheid van te nemen, dat gaat me te ver. Dat is ondenkbaar. Ik durf ruiterlijk toe te geven dat ik gewoon echt verslaafd eraan ben.’ Simon heeft zijn accounts zelf dus niet gedeletet.

De vriend van Nick Schilder heeft zichzelf voorgenomen om minstens een week geen Instagram en Facebook op zijn telefoon te hebben. ‘Dan zien we wel verder.’ En in de eerste uren had hij het al moeilijk. Bijvoorbeeld tijdens het wachten op zijn taxi. ‘Ik vind het toch wel sneu om te zeggen, maar die tien minuten dat ik zat te wachten heb ik zeker acht keer mijn telefoon willen pakken. Op zich moeten dan alle alarmbellen afgaan.’ Maar na veertien uur ging het gelukkig ‘hartstikke goed’. Simon zegt meer rust te hebben en meer tijd voor andere dingen.