Sieneke doorloopt vierdaagse goed

Zangeres Sieneke heeft de eerste dag van de Vierdaagse in Nijmegen goed doorstaan. Na 40 kilometer lopen, heeft ze nog maar één blaar op haar voeten. "Als ik elke dag er maar eentje heb, komt het wel goed", aldus Sieneke.

Het is de eerste keer dat ze zo'n lange afstand liep. "Het was wel afzien, op sommige plekken was het 28 graden. In het begin ging het wel, maar na een paar uur werd het zwaarder en heb ik meer pauzes genomen." Het laatste stuk, naar de finish, was het hoogtepunt van de eerste dag. "Toen had ik nergens last meer van."

Sieneke (21) en haar wandelgroep wilden om kwart over zes van start gaan. "Maar vanwege de drukte werd dat half zeven. Het was echt superdruk." Ze was erg te spreken over de sfeer tijdens het evenement. Rond kwart over drie waren ze weer binnen. "Er waren kinderen langs de weg die high fives wilden geven, mensen hadden luidsprekers in hun tuin staan. De sfeer was geweldig."

Op woensdag staat de wekker om half vier, om rond vijven van start te gaan met wandelen. "Ik ga zo even lekker douchen en dan op tijd naar bed", zegt Sieneke.