Shalisa wint Junior Songfestival

Shalisa van der Laan heeft het Junior Songfestival 2015 gewonnen met haar zelfgeschreven liedje Million Lights. Het vijftienjarige meisje uit Wognum zal Nederland vertegenwoordigen op het internationale Junior Eurovisiesongfestival in Bulgarije.

In de grote finale kreeg Shalisa de maximale 12 punten van de vakjury, de kinderjury én het publiek. Daarmee troefde ze de concurrentie ruimschoots af. NPO3 zond het door Jan Smit gepresenteerde liedjesfestijn live uit. De finalisten waren allemaal meisjes. De laatste jongens werden uitgeschakeld in de halve finales.

Shalisa was na haar overwinning uitzinnig van vreugde. "Dit is echt te gek!", zegt ze tegen BuzzE. De zangeres gaat in Bulgarije vol voor de winst. "Ik ga keihard mijn best doen!" En daarna is een carrière als die van Beyoncé haar 'grootste droom'. "Maar met die van Anouk zou ik ook al geweldig tevreden zijn", voegde ze eraan toe.

Yes-R, Gerard Joling en Leona Philippo vormden samen de vakjury. De kinderjury bestond uit een groep kinderen onder leiding van Julia, die het Junior Songfestival vorig jaar op haar naam schreef. De kijkers thuis konden kun stem uitbrengen door te bellen of sms’en. De opbrengst hiervan gaat naar SOS Kinderdorpen.

Het Junior Eurovisiesongfestival vindt plaats op 21 november in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 2003 georganiseerd. Nederland won het songfestival voor kinderen één keer, in 2009. Zanger Ralf Mackenbach werd toen eerste met het liedje Click Clack. Vorig jaar ging Italië er met de winst vandoor.