Seventies-popgroep The Babys heropgericht

De Britse popgroep The Babys, die in de jaren 70 grote hits had met nummers als Isn’t It Time en Everytime I Think Of You, is weer bij elkaar. In juli staat een concert in Los Angeles gepland en er is al een nieuwe song opgenomen, Not Ready To Say Goodbye.

 

De in 1974 in Londen opgerichte groep kwam er al snel achter dat halverwege de jaren 70 in de door de opkomende punk beheerste Britse muziekscene geen plaats was voor hun uiterst zoete en melodieuze poprock en verhuisde naar de Verenigde Staten. Daar scoorde de groep grote hits, die in thuisland Engeland weinig succesvol waren. In Nederland haalden ze wel de Top 10. Ook de albums Broken Hearts en Head First hadden zowel in de VS als in Nederland veel succes.

In 1980 viel de groep uit elkaar. Zanger John Waite begon een solo-carrière. Gitarist Wally Stocker ging bij Rod Stewart spelen en drummer Tony Brock begon zijn eigen studio in Los Angeles. Overigens maken alleen de originele leden Stocker en Brock deel uit van de herenigde Babys. Waite en toetsenist Michael Corby worden vervangen door de Amerikanen John Bisaha en gitarist JP Cervoni. De nieuwe song Not Ready To Say Goodbye is inmiddels op YouTube te vinden.