Placeholder

Sean Penn onder vergrootglas na interview met El Chapo

De handel en wandel van Sean Penn ligt onder een vergrootglas. De Mexicaanse autoriteiten hebben hun pijlen gericht op de acteur vanwege zijn ontmoeting met drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzmán. Dat hebben bronnen rond de Mexicaanse regering laten weten.

Penn en El Chapo hadden naar verluidt maandenlang contact. De Mexicaanse autoriteiten zouden van de acteur willen weten waarom hij niet eerder naar buiten kwam met informatie over de drugsbaas, meldt Variety, meldt ABC News.

Penn had vorig jaar in de Mexicaanse jungle een geheime ontmoeting met de toen voortvluchtige El Chapo. Hij ontsnapte in juli voor de tweede keer uit de gevangenis, vrijdag werd hij weer opgepakt.

Ook de Mexicaanse actrice Kate del Castillo, die Penn hielp de geheime ontmoeting met El Chapo te regelen, wordt onderzocht door de autoriteiten. Del Castillo wisselde onder meer via BlackBerry Messenger en nep-mailadressen informatie uit met El Chapo.

Het treffen van de Amerikaanse acteur zou hebben bijgedragen aan de arrestatie van de Mexicaanse drugsbaas. De autoriteiten waren volgens een bron op de hoogte van de ontmoeting en hielden de acteur in de gaten.