Schrijver Kluun vertelt over overleden vrouw

Schrijver Kluun vertelde vanochtend over zijn 16 jaar geleden overleden vrouw Judith. Zij overleed aan de gevolgen van ‘de meest ellendige vorm’ van borstkanker. Dit deed hij bij Koffietijd omdat oktober de maand is dat Pink Ribbon zich intensief inzet voor de ziekte.

Mijn vrouw had de meest ellendige vorm van borstkanker, het was vlek op vlek zeg maar,’ vertelt Kluun in het programma. Kluun vertelt dat bij zijn vrouw vooral de chemotherapie erg intens was: ‘Die chemotherapie met zo’n dikke naald was heel vernederend’. 

De schrijver blijft benadrukken hoe belangrijk het is om aandacht aan de ziekte te blijven besteden: ‘Elk jaar is dit weer zo belangrijk. We moeten het bespreekbaar maken, ieder jaar is het weer even belangrijk’.

In 2003 schreef Kluun het bekende verhaal ‘Er komt een vrouw bij de dokter’. Het boek gaat over een gelukkig stel, dat alles mee lijkt te hebben, totdat er wordt vastgesteld dat de vrouw van het stel een levensbedreigende vorm van borstkanker heeft.

Zangeres Anny Schilder, al drie jaar kankervrij, vertelde ook over haar ervaringen met deze ziekte. ‘Voor vrouwen is dit heel goed. In de periode van de behandeling gaf praten met mensen mij weer kracht. Met lotgenoten erover praten vind ik fijn,' benadrukte zij stellig. Ze zei ook dat de grote aandacht die Pink Ribbon besteedt aan borstkanker en de genezing ervan, erg nodig is.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen