SBS haalt ShowXL per direct van de buis

Het is voorbij voor ShowXL. Het programma met Lucille Werner en Fred van Leer wordt na drie weken van de buis gehaald. Volgens SBS trekt het niet genoeg kijkers en verwachten ze ook geen verbetering in de kijkcijfers.

'Wegens tegenvallende kijkcijfers en het feit dat we niet verwachten dat daar verbetering in komt in deze moeilijke markt, wordt ShowXL niet meer uitgezonden', laat een woordvoerder van SBS weten. Afgelopen zondag stemden 215.000 mensen af op de derde aflevering van ShowXL, waarin dieper in het entertainmentnieuws werd gedoken.

Lucille, die in april overstapte naar SBS6, was dinsdag nog optimistisch over het programma. 'Ik heb het idee dat we nu echt de vorm hebben gevonden', zei ze in de ochtendshow van 100% NL. 'Ik denk dat we dit moeten volhouden en dat we tijd nodig hebben met zo’n programma, dat moge duidelijk zijn.'

ShowXL kreeg afgelopen zondag voor het eerst concurrentie van Carlo’s TV Café, dat trok 377.000 kijkers op RTL 4. Vorige week werd ShowXL bekeken door 302.000 kijkers. Naar de eerste aflevering, waarin Patricia Paay meer vertelde over haar nieuwe relatie, keken 316.000 mensen. Wat er voor ShowXL in de plaats gaat komen is nog niet bekend. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen