SBS aast op Ronald de Boer

SBS en Sanoma hebben Ronald de Boer benaderd voor de uitzendingen van de UEFA Champions League. Een woordvoerster van SBS6 bevestigde donderdag dat De Boer al een gesprek heeft gehad met topman Peter de Mönnik van Sanoma, grootaandeelhouder van het tv-station.

De Mönnik sprak donderdag tijdens het jaarlijkse congres van de Media Werkgroep in Amsterdam en verklapte daar dat De Boer in beeld is om de wedstrijden te gaan analyseren op een van de SBS-zenders. SBS en Sanoma hebben de rechten van de UEFA Champions League vanaf augustus 2015.

"De Mönnik heeft een gesprek gehad met De Boer. Hij heeft hem gevraagd of hij ervoor voelt een rol te spelen in de sportuitzendingen, maar er is nog niets concreets'', zegt de SBS-woordvoerster. Ze bevestigt dat ook Jack van Gelder en Johan Cruijff op het verlanglijstje van De Mönnik staan, en dat er gesprekken lopen met meer sportpresentatoren en voetbalanalisten.

NOS-directeur Jan de Jong zei nog in december niet bang te zijn voor een leegloop bij Studio Sport van sportpresentatoren en -experts. ''Medewerkers van de NOS zijn doorgaans heel erg loyaal”, zei De Jong. Jack van Gelder zegt op de website van het AD dat hij openstaat voor een gesprek met SBS, maar dat hij nog niet benaderd is.