Sammie de Vries: ik schaam me rot

Sammie de Vries voelt zich heel schuldig tegenover zijn ouders Edwin de Vries en Monique van de Ven. Hij gebruikte samen met een vriend drugs, waarna het misging met de twee twintigers. De vriend richtte tijdens de trip vernielingen aan in het huis van De Vries en Van de Ven en Sammie zelf in een horecazaak.

"Ik begon te hallucineren en wist helemaal niet wat er gebeurde", vertelt Sammie in een interview met RTL Boulevard. Dat gebeurde nadat hij en zijn vriend een pilletje hadden ingenomen dat Sammie van een onbekende had gekocht. "Het was een verschrikkelijke ervaring. Een nachtmerrie."

Sammie en zijn vriend raakten in paniek en gingen naar buiten. Daar raakten ze elkaar kwijt. De zoon van het acteurspaar ging een café in om hulp te vragen, maar dat pakte niet goed uit. De politie werd erbij gehaald en Sammie werd aangehouden. Pas op het politiebureau kreeg hij te horen wat er in het huis was gebeurd. "Die vriend van me had keihard staan gillen, omdat hij er niet in kon. Ik had het huis afgesloten. Hij heeft toen iets door de ruit gegooid om binnen te komen. Daarna had hij in de open haard een fikkie proberen te stoken." De buren kwamen op de vreemde lucht en het gegil af en belden de politie.

Vooral bezorgd

"Ik schaam me rot", zegt Sammie. "En ik voel me zo schuldig naar mijn ouders toe dat dit in hun huis is gebeurd." Maar hoewel De Vries en Van de Ven woedend waren, waren ze volgens Sammie vooral bezorgd. "Toen ik thuiskwam, waren ze zo lief voor me. Daardoor voelde ik me nog meer schuldig."

Sammie zegt zijn lesje te hebben geleerd en hoopt dat hij anderen iets kan meegeven door zijn verhaal te doen. "Doe nooit zoiets. Dat je iets van een onbekende koopt, is te belachelijk voor woorden. Je weet gewoon niet wat het is."