×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Salvador Sobral maakt rentree op songfestival

12.05.2018 -

Hij werd in mei 2017 in een klap de held van Portugal toen hij met een recordaantal punten voor het eerst in de geschiedenis de winst van het Eurovisiesongfestival naar het Zuid-Europese land haalde. Niet veel later moest Salvador Sobral zijn zegetocht staken, geveld door hartproblemen.


Nadat hij in december vorig jaar een harttransplantatie onderging en langdurig moest herstellen, maakte de 28-jarige Portugese zanger vanavond zijn rentree in de finale van het liedjesfestijn in Lissabon.

Met het kwetsbare Amar Pelos Dois, geschreven door zijn zus Luisa, veroverde Sobral vanaf het songfestivalpodium in Kiev Europa. Hij wist vanuit een outsider positie op te klimmen tot topfavoriet en sleepte uiteindelijk 758 punten binnen, het hoogste aantal ooit door een songfestivalartiest behaald.

Het was begin dit jaar nog maar de vraag of hij zou kunnen optreden tijdens de eerste editie van het liedjesspektakel in zijn vaderland, maar hij revalideerde voorspoedig en maakte vandaag zijn rentree in de Altice Arena in Lissabon. In de pauze tussen de 26 acts en de bekendmaking van de uitslag zong Sobral onder meer zijn winnende Amar Pelos Dois in een duet met de Braziliaanse zanger Caetano Veloso.

'Een van de mooiste dingen die meedoen aan het songfestival mij heeft gebracht, is dat ik mijn muzikale held heb leren kennen. En nu mag ik ook nog met hem optreden', sprak Sobral toen hij Veloso aankondigde.