S10 Praat Met Nationale Pers

S10 vol vertrouwen richting eerste halve finale Songfestival

S10 is onderweg naar PalaOlimpico en heeft er zin in. Ze heeft goed geslapen en voelt zich kiplekker, vertelde ze aan de Nederlandse pers die haar bij haar hotel kwam ‘uitzwaaien’. Zenuwachtig is ze nog niet. Sterker nog, ze heeft er alle vertrouwen in dat ze in de finale staat. “Ik hoop het het echt zo! Als ik straks ‘The Netherlands’ hoor spring ik een gat in de lucht!”

Ze voelt zich vandaag “het beste van alle dagen tot nu toe”, zegt ze monter. “Ik voel me ook best wel krachtig. Gisteren is het goed gegaan en dat heeft mij ook wat extra vleugels gegeven.”

S10 geëmotioneerd tijdens optreden voor vakjury

Of ze finale haalt, is maandag namelijk al voor de helft bepaald door de vakjury. Toen ze gisteren De Diepte voor hen zong, raakte ze een beetje geëmotioneerd. “Ik liet het gewoon even toe.” Dat optreden vond ze zelf wel haar beste performance. “Dat heeft me echt een boost gegeven”, aldus de zangeres. Tijdens de repetities houdt ze haar emoties in bedwang maar als het voor het ‘echie’ is, zoals gisteren, geeft ze alles, legt ze uit. “Je bakent je toch een beetje af in de rehearsals en ook vanmiddag (tijdens de laatste repetitie, red.) zal ik dat weer een beetje doen. Je wil het toch goed doen. Maar als je dan daarna weet: nu zitten mensen achter een scherm te kijken of in de zaal dan durf je het ook wat meer los te laten.”