Ruben en Alain strijden om jazzprijs

Ruben Hein, Alain Clark en New Cool Collective maken allemaal kans op drie Radio 6 Soul & Jazz Awards. Zanger en pianist Hein maakte woensdag op Radio 6 de genomineerden bekend en bracht meteen de eerste stem uit. Luisteraars kunnen tot 2 oktober stemmen op hun favoriete soul- en jazzartiesten.

Hein is genomineerd in de categorieën beste artiest man, beste album (met zijn plaat Hopscotch) en beste single (voor het nummer Fool by Morning). Collega Alain Clark neemt het tegen hem op in de categorie beste artiest man, samen met Wouter Hamel, Bo Saris en Tim Wes. Clark maakt ook kans op de Soul & Jazz Awards voor beste single (Back in my World) en beste live act. Het jazzcollectief New Cool Collective is in de running voor de radioprijzen voor beste groep, beste album (Chin Chin) en beste live act.

De Radio 6 Awards voor beste Nederlandse soul- en jazzartiesten worden op 3 oktober in zeven categorieën uitgereikt. Tijdens het prijzengala in de Westerunie in Amsterdam treden onder anderen Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein, Wouter Hamel, Sabrina Starke, Bo Saris en New Cool Collective live op.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen