Rossana Kluivert vindt stoppen chemo eng

Rossana Kluivert vindt het 'een beetje eng' dat ze vrijdag haar laatste chemokuur krijgt. "Nu krijg ik elke keer nog een behandeling, maar wat gebeurt er straks als ik die niet meer krijg?", vraagt ze zich af.

"Het is pittig", vertelt Rossana, die lymfeklierkanker heeft, over de chemokuren aan Shownieuws. "De ene keer ben ik heel ziek, de andere keer iets minder." Rossana zou haar laatste kuur het liefst groots vieren, maar daar voelt Patrick niet veel voor. "Nee, geen feestje."

Rossana moest 2,5 jaar lang geregeld naar het ziekenhuis voor de kuren. Dat ze haar artsen en zusters minder gaat zien, vindt ze vreemd. "Ze zijn toch een soort familie geworden. Maar ze laten me niet los. Ik moet de rest van m'n leven om de drie maanden naar ze toe."

Nu Rossana's chemokuren achter de rug zijn, willen de Kluiverts zich richten op Patricks carrière. "Mijn ambitie is hoofdtrainer te worden van een mooie club." Rossana pakt graag haar koffers. "Nu is het zijn beurt, hij heeft zo lang voor mij gezorgd. We gaan kijken waar hij weer een aanbieding krijgt en dan gaan we vrolijk verder."