×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ronaldo niet vervolgd in verkrachtingszaak

Ronaldo niet vervolgd in verkrachtingszaak
22.07.2019 -

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd voor een vermeende verkrachting in 2009. Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie is er onvoldoende bewijs dat de stervoetballer de Amerikaanse Kathryn Mayorga destijds in Las Vegas heeft verkracht.


‘Op basis van een herbeoordeling van de informatie kunnen de beschuldigingen van een verkrachting aan het adres van Ronaldo niet voldoende worden bewezen,’ liet justitie maandag weten.

De politie kreeg op 13 juni 2009 een melding over een seksueel misdrijf. De Amerikaanse Kathryn kon toen geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden. Ook werd de verdachte niet beschreven en het onderzoek werd daarom stilgelegd. In september vorig jaar heropende de politie in Las Vegas het onderzoek na een nieuwe melding van Kathryn.

De beschuldigingen aan het adres van de profvoetballer kwamen naar aanleiding van een artikel in het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat een (gehackte) e-mail van Ronaldo aan zijn advocaat in handen kreeg via Football Leaks. Hij zou geschreven hebben: ‘Ze zei herhaaldelijk ‘nee’ en ‘stop’, maar ik wilde niet luisteren.’ Kathryn zou circa 325.000 euro hebben ontvangen van Ronaldo om het misdrijf stil te houden.

Cristiano heeft altijd ontkend dat er sprake was van verkrachting. Volgens de sterspeler zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden. Ook beweert hij dat ze zijn naam gebruikt om zelf beroemd te worden.