Placeholder

Ron Boszhard houdt helemaal niet van kamperen

Ron Boszhard is niet snel te vinden op de camping. De presentator en acteur geeft tijdens zijn vakanties de voorkeur aan de luxe van hotels.

"Ik heb een bloedhekel aan kamperen", aldus Ron maandag in het AD. "Ik vind het verschrikkelijk. Geef mijn portie maar aan fikkie. Met je wc-rol over zo'n camping… Dapper dat mensen het doen, maar ik ben er niet op gebouwd."

Zelf is Ron net terug van een tourtje door België. "Van het ene hotel naar het andere; ik houd van een goede nachtrust", zegt hij.

Ron verschilt daarin met zijn tv-alter ego in de jeugdserie Bij Ron op de camping, dat komende maandag een vervolg krijgt bij AVROTROS. In Bij Ron in het pension gaat Ron met zijn tv-familie aan de slag in een pension. Daarna volgt nog een serie waarin Ron terugkeert op de camping.

Ondanks dat hij in de serie gewoon Ron Boszhard is, speelt hij niet zichzelf. "Ik speel de Ron die kinderen kennen van mijn andere programma's voor Zapp", legt hij uit. "Maar mijn karakter in de serie lijkt niet op wie ik écht ben: hij is een nogal valse, luie man."