Placeholder

Romy Monteiro mocht niet naar haar moeders première

Romy Monteiro zat maandag op haar vrije avond niet in de zaal bij de première van haar moeders nieuwe theatervoorstelling Opvliegers. Ze mocht niet komen van Antje, die haar dochter verplicht stemrust gaf. Antje, na afloop van de première: "Ik vind het heel jammer, maar soms moet je zo'n keuze maken."

Romy (23) speelt de hoofdrol in de musical The Bodyguard, waardoor ze nog niet de kans heeft gekregen haar moeder in een van de try-outs van Opvliegers, Antjes eerste komedie, te bewonderen. "Vanavond zou de eerste keer zijn, maar ze heeft heel drukke weken en moet morgen het Sportgala openen", legt Antje (46) uit. "Natuurlijk heb ik dolgraag mijn kind in de zaal maar wat zij nu nodig heeft, is stemrust. En ik ben naast artiest ook moeder en als moeder wil ik het beste voor mijn kind."

Nu de twee allebei in het theater staan, is het lastig elkaars voorstellingen bij te wonen. "Romy is supernieuwsgierig", zegt Antje. "Die ziet natuurlijk steeds hoe haar moeder enthousiast van een voorstelling thuiskomt. Ik moet Albert (Verlinde, producent van The Bodyguard – red.) maar eens bellen of ze een avondje vrij mag."