Romy Boomsma open over zwangerschap

Romy Boomsma staat op het punt van bevallen. Daarmee voegen zij en haar man Arie Boomsma een nieuw gezinslid toe aan hun gezinnetje met dochtertje Bobby. Op Instagram schrijft Romy vandaag een openhartige post.

Romy is in de post openhartig over het krijgen van een tweede kindje: 'De laatste weken met z'n drieën thuis, en ik merk dat ik veel meer kalmte ervaar als het aankomt op de aankomende overgang van één naar twee kinderen, dan de switch van geen naar één'.

Ze zegt zich meer voorbereid te voelen op de komst van een tweede kindje: 'Ik voel me kalmer als mens, en veel meer geaard. De overgang van vrouw naar moeder vond ik hectisch, en heeft bij mij echt moeten groeien. Het eerste jaar vond ik vaak loodzwaar. Alle nieuwe emoties en verantwoordelijkheden, de hormonen, het slaaptekort en de innerlijke strijd in het zoeken naar een balans tussen wie je was voor je moeder werd en je nieuwe zelf, als moeder. Ik was snel geneigd te 'vergeten' dat het ook heel oké, en vooral heel belangrijk, is om af en toe even wat ruimte voor jezelf te creëren', zo schrijft ze.

'Nu voelt het alsof het altijd zo heeft moeten zijn, en dit nu exact is hoe het hoort. Moeder, vermoeid, gelukkiger dan ooit, een gezin vormend met de liefde van mijn leven en ontzettend benieuwd naar de volgende, vast en zeker ook uitdagende, maar prachtige periode', besluit ze het bericht.  

 

De laatste weken met zijn drieën thuis, en ik merk dat ik veel meer kalmte ervaar als het aankomt op de aankomende overgang van 1 naar 2 kinderen, dan de switch van geen naar één kind. Ik voel me kalmer als mens, en veel meer geaard. De overgang van vrouw naar moeder vond ik hectisch, en heeft bij mij echt moeten groeien. Het eerste jaar vond ik vaak loodzwaar, alle nieuwe emoties en verantwoordelijkheden, de hormonen, het slaaptekort en de innerlijke strijd in het zoeken naar een balans tussen wie je was voor je moeder werd, en je nieuwe zelf, als moeder. Ik was snel geneigd te ‘vergeten’ dat het ook heel oké, en vooral heel belangrijk is om af en toe even wat ruimte voor jezelf te creëren. Nu voelt het alsof het altijd zo heeft moeten zijn, en dit nu exact is hoe het hoort. Moeder, vermoeid, gelukkig dan ooit, een gezin vormend met de liefde van mijn leven en ontzettend benieuwd naar de volgende, vast en zeker ook uitdagende, maar prachtige periode. foto door @latoyavandermeeren

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma(@romyboomsma) op

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen