Robin

Robin Martens over opstootje: ‘Ik heb de agent niet geraakt’

Robin Martens geeft toe dat zij zaterdag in Castricum betrokken was bij een opstootje met de politie. Ze ontkent echter 'met klem' dat ze in beschonken toestand een agent heeft mishandeld.

De voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice stelt dat zij en haar beste vriend toevallig in de buurt waren toen een 17-jarige door de politie werd ingerekend. De jongen stond met een groot mes te zwaaien. Tijdens de arrestatie zou een man uit het publiek zich hebben gemengd in de aanhouding. Hij raakte in gevecht met een agent. Een 27-jarige vrouw, aldus het persbericht van de politie, zou daarop de agent hebben beetgepakt en meerdere malen hard in het gezicht hebben geslagen. Zij zou onder invloed van alcohol zijn geweest.

Robin heeft haar eigen lezing van de gebeurtenissen, aldus haar advocaat. De actrice zag dat haar beste vriend door de politie werd beetgepakt, naar de grond gewerkt en geslagen. ‘Zij raakte van dit beeld zo overstuur dat zij instinctief haar vriend te hulp schoot’, aldus Plasman. ‘Zij heeft daarbij geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman gemaakt. Ze heeft de politieman niet geraakt. Meer dan dit is het niet geweest.’

Volgens de advocaat had Robin wel iets gedronken, maar was ze beslist niet dronken. De actrice werd na verhoor door de politie heengezonden. De officier van justitie zal in november met Robin spreken om haar kant van het verhaal te horen, zo heeft Plasman van de politie vernomen. Pas daarna zal de officier beslissen hoe de kwestie wordt afgehandeld.

Lees ook:

Robin Martens moest GTST gedwongen verlaten

Tino Martin heeft spijt van opstootje