×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Robert Stigwood overleden

Robert Stigwood overleden
5.01.2016 -

De Australische muziekproducer Robert Stigwood is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was actief op vele fronten en begeleidde bekende muzikanten. Zo had hij onder meer de Bee Gees onder zijn hoede en hielp hij ook Eric Clapton op weg naar een succesvolle carrière.


Stigwood was echter vooral actief bij de productie van musicals, bijvoorbeeld op de podia van Broadway. Hij was de grote man achter de musical Hair (1969) van Galt MacDermot en de productie van de rockopera Jesus Christ Superstar (1971) van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Beide waren een enorm succes.

In 1975 produceerde hij de film The Who's rock opera Tommy en in 1977 de discofilm Saturday Night Fever, die een megahit zou worden en de carrière van John Travolta zou lanceren.

Eric Clapton