×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Robert Oey verschijnt toch niet voor de rechter voor verboden wapenbezit

Robert Oey verschijnt toch niet voor de rechter voor verboden wapenbezit
25.02.2020 -

Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, accepteert de straf van het Openbaar Ministerie. Daardoor hoeft hij woensdag niet voor de politierechter te verschijnen. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman dinsdag gemeld.


Geen vergunning

Documentairemaker Oey (53) kreeg in december van het OM een taakstraf van veertig uur wegens verboden wapenbezit. Volgens justitie had Oey een gas-/alarmrevolver met versperde loop in zijn bezit en had hij niet de daarvoor benodigde vergunning.

‘Niet in verweer’

Plasman: “Ik heb hem geadviseerd formeel – en ongemotiveerd – verzet aan te tekenen tegen de aan hem opgelegde strafbeschikking om langer dan twee weken bedenktijd te hebben. Dat is gebeurd en cliënt heeft thans besloten om niet in verweer te gaan en de beschikking te accepteren.”

Wapen

Het wapenbezit kwam aan het licht nadat zijn vijftienjarige zoon vorig jaar zomer met het wapen was betrapt. In een interview zei Oey dat het wapen van hem was. Het betrof volgens hem een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt op filmsets.

Lees ook: Veertig uur taakstraf voor man Femke Halsema