×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Robert Jensen begint Amerikaans avontuur

19.10.2016 -

Robert Jensen maakt donderdagavond zijn comeback op televisie. Voor het RTL-programma Jensen Kiest Voor Amerika trok hij maandenlang door de Verenigde Staten.


Robert, die tot in 2013 een eigen latenightshow had bij RTL5, heeft naar eigen zeggen de spotlights niet gemist. "Ik hoef niet per se op radio of tv, ik heb de spotlights niet nodig om een leuk leven te hebben", zegt hij.

Jensen: "Ik had me voorgenomen om pas weer iets op televisie te doen met iets waar ik gepassioneerd over ben. En dat is dit écht. Ik ben al een jaar gefascineerd door de Amerikaanse verkiezingen. Normaal ben ik niet zo met politiek bezig, maar de Amerikaanse verkiezingen die zijn zo anders, en zo belangrijk.”

"Helemaal gefascineerd ben ik door de opkomst van Donald Trump, die zich in een jaar heeft opgewerkt tot een van de twee overgebleven presidentskandidaten. Ik heb het idee dat mensen niet goed begrijpen hoe dat mogelijk is”, vertelt hij.

In Jensen Kiest Voor Amerika probeert de voormalige radio-dj en talkshowhost de opkomst en populariteit van Trump te duiden. "Het beeld dat wij in Europa van Amerika hebben is Manhattan in New York en Hollywood in Los Angeles. Maar het echte Amerika zit daartussenin", legt hij uit. "Ik vind het interessant om die kant van Amerika te laten zien."

Jensen stelde bij zijn voormalige werkgever voor een programma te maken en kreeg binnen een paar dagen groen licht van RTL5. "Ik vind dat wel stoer van RTL5, want de Amerikaanse presidentsverkiezingen is toch een onderwerp dat ze niet snel zouden doen. Toch is het rete-interessant en nog heftiger dan iedereen had verwacht.”