Robert Downey Jr. best betaalde acteur

Robert Downey Jr. was het afgelopen jaar de best betaalde acteur ter wereld. Volgens het zakenblad Forbes verdiende de 48-jarige Iron Man-ster tussen juni 2012 en juni 2013 naar schatting 75 miljoen dollar (zo’n 57 miljoen euro).

Forbes berekende dat de acteur het grootste gedeelte van zijn inkomsten binnenhaalde door zijn rol in The Avengers. Downey Jr. wist in zijn contract een percentage van totale opbrengst van de kaskraker te bedingen. De superheldenfilm bracht wereldwijd maar liefst 1,5 miljard dollar op.

Op de tweede plaats in de jaarlijkse lijst van Forbes staat Channing Tatum met een geschat inkomen van 60 miljoen dollar. De 33-jarige acteur verdiende veel geld aan Magic Mike. Tatum speelde daarin de hoofdrol, maar was ook geldschieter en producent van de film.

Les Miserables-ster Hugh Jackman moet het doen met de derde plaats in de lijst met 55 miljoen dollar. Mark Wahlberg (52 miljoen) en Dwayne ‘The Rock’ Johnson (46 miljoen) completeren de top 5. De top 10 van Forbes wordt verder volmaakt door respectievelijk Leonardo DiCaprio, Adam Sandler, Tom Cruise, Denzel Washington en Liam Neeson.