Rick Engelkes slaat Expeditie Robinson af

Rick Engelkes, die bijna tien jaar geleden meedeed aan Wie Is De Mol?, slaat aanbiedingen voor Expeditie Robinson af. Een verblijf van een paar weken op een onbewoond eiland valt niet de combineren met het werk van een theaterproducent, zegt Rick.

'Wie Is De Mol? was ontzettend leuk om te doen, maar Expeditie Robinson heb ik toch voorbij laten gaan. Als acteur lijkt het me fantastisch, maar als producent vind ik het lastig. Je bent vrij lang weg en van de buitenwereld afgesloten. Met Wie Is De Mol? ging dat net', aldus Rick.

Voor het nieuwe theaterseizoen produceert Rick Engelkes de musicalcomedy Expeditie Eiland. De voorstelling is geïnspireerd op het realityprogramma en gaat over drie gezinnen die het moeten zien te redden op een onbewoond eiland. De hoofdrollen zijn voor Jelka van Houten, Ferry Doedens, John Buijsman. Ook Lone van Roosendaal en Dennis Willekens spelen mee. Rutger de Bekker speelt niet alleen een hoofdrol, hij componeert ook de muziek voor de voorstelling.

Rick Engelkes vindt het genre fascinerend. 'Hoe ver gaan mensen voor hun geluk als je in een realityshow zit? Wat doet dat toch met mensen als ze kevers gaan eten om maar niet weggestemd te worden. Expeditie Eiland is echt een comedyparodie op dit soort programma’s. In de voorstelling gaan we best ver', besluit de theaterproducent.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen