Placeholder

Richard ‘Jaws’ Kiel overleden

De naam Richard Kiel zal niet bij iedereen gelijk een belletje doen rinkelen. Bijna iedereen kent hem echter door zijn rol als Jaws in twee James Bond-films. Richard overleed op 74-jarige leeftijd in het ziekenhuis.

De reden van Richard’s dood is nog onduidelijk. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken been. Of dat iets met zijn uiteindelijke overlijden heeft te maken is nog niet bekend, zo meldt TMZ.

Richard had diverse baantjes voordat hij ging acteren. Zo werkte hij als uitsmijter, was leraar en begrafenisondernemer. In de jaren ’60 was hij te zien in series als The Wild Wild West en The Man From U.N.C.L.E. Door zijn lengte werd hij vaak gevraagd om een boef, reus of monster te spelen.

In de jaren ’70 had hij bijna de rol van The Hulk gespeeld. Uiteindelijk ging de voorkeur uiteindelijk toch naar Lou Ferrigno. Ook werd er aan hem gedacht voor de rol van Darth Vader in de Star Wars-films. Dat ging niet door omdat de opnamen van de eerste Star Wars-film tegelijk vielen met The Spy Who Loved Me. Daarmee brak hij uiteindelijk door met de rol van Jaws, de man met het dodelijke gebit. Hij was tijdens testscreenings gelijk al zo populair dat besloten werd zijn karakter niet te laten overlijden. Daardoor kon hij terugkeren in de film Moonraker om het James Bond opnieuw lastig te maken.