richard groenendijk

Richard Groenendijk baalt soms van fans: ‘Dan douwen ze mijn moeder nog nét niet in de plantenbak’ 

Richard Groenendijk trekt niet alleen volle zalen in het theater, ook als hij zich in het openbaar vertoont krijgt hij de nodige aandacht. De manier waarop bevalt hem echter lang niet altijd, vertelde hij onlangs aan Weekend

De meeste fans gedragen zich voorbeeldig, maar er zitten soms patronen bij… Dan zien ze Richard, maar negeren zijn partner Marko. “Dus als ze alleen tegen mij beginnen te praten, zeg ik altijd: ‘Trouwens, dit is mijn man, dit is Marko’. Gelukkig hebben de meesten dan het fatsoen om te zeggen: ’O sorry, hallo, ik ben die en die.'” Maar sommigen gaan gewoon door met de man naast Richard te negeren. “Daar ben ik dan ook snel klaar mee. Marko vindt het allemaal prima, hij roept me nooit op het matje. Hij vindt het eerder vervelend voor mij, dat ik dat vervelend vind. Hij heeft niet zo’n ego, hij voelt zich ook helemaal niet de man van.” 

‘Meeste mensen hebben wel fatsoen’ 

Het negeren overkomt zelfs de moeder van de vijftigjarige cabaretier. “Ben ik met haar ergens aan het lunchen, douwen ze haar nog net niet in de plantenbak.” Maar, benadrukt Richard positief, dat soort types zijn de uitzondering op de regel. “Gelukkig hebben de meeste mensen wel fatsoen.” 

Lees het hele verhaal en nog véél meer in Weekend nummer 41 online of bestel hem hier.