Vi Vandaag Heet Vandaag Inside

René van der Gijp reageert op mogelijke terugkeer Vandaag Inside

Ook René van der Gijp verschaft vooralsnog geen duidelijkheid over de mogelijke doorstart van Vandaag Inside. Tegenover RTL Boulevard verklaarde de vaste tafelgast van het praatprogramma woensdag dat hij niets weet van de eveneens woensdag door Johan Derksen aangekondigde comeback van de talkshow.

“Wat ik weet, weet ik ook uit de krant. Ik heb voor de rest geen contact meer met Johan gehad. Schijnbaar heeft hij nu gezegd dat we doorgaan, maar ik weet net zoveel als jij”, aldus Van der Gijp in het RTL-programma. “Maar hij heeft schijnbaar besloten dat we weer doorgaan, dan gaan we weer door.”

Johan Derksen zaaide woensdag nogal wat verwarring door in het AD te stellen dat Vandaag Inside maandag weer terugkeert bij SBS 6. Talpa Network, de eigenaar van SBS 6, noemde deze uitspraak vervolgens “voorbarig”, maar daarop reageerde Derksen weer tegenover het ANP dat hijzelf, Van der Gijp en Wilfred Genee “er maandag weer zitten”.

De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen na commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest.