Renate Verbaan vertrekt bij RTL

Presentatrice Renate Verbaan is van RTL naar de zender NET 5 overgestapt. Ze gaat een woonprogramma presenteren bij de vrouwenzender.

“Na een paar fantastische jaren bij RTL is het tijd voor eennieuwe stap in mijn carrière. NET 5 biedt mij de mogelijkheid om me verder teontwikkelen op presentatiegebied. Ik heb het gevoel dat NET 5 en ik een paarmooie jaren tegemoet gaan en verheug me er erg op,” aldus Renate op Net5.nl.

De 30-jarige presentatrice heeft een 2-jarig contract getekend. Ze zal vanaf het voorjaar van 2010 de presentatie vaneen nieuw woonprogramma op zich nemen. Het programma zal uitgezonden worden van19.00 tot 20.00 uur. Een moeilijke tijd voor de zender. Eerder werd op dit tijdstiphet genadeloos geflopte ‘De tafel van 5’ uitgezonden.

Programmaleider van Net 5 Karin de Groot heeft veelvertrouwen in Renate. “We zijn erg blij dat naast Erik van der Hoff, JenniferHoffman, Art Rooijakkers en Katja Schuurman, Renate ons NET 5-team komtversterken. We verwachten veel van deze eigentijdse persoonlijkheid.”

 Renate werkte 8 jaar lang als model voordat ze in 2004 begon als presentatrice bij muziekzender TMF.  In 2006 maakte ze de overstap naar RTL 5, waar ze o.a. ‘Daten in het donker’, ‘Beauty & The Nerd’ en ‘RTL Travel’ presenteerde.