×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

René van Kooten beklimt Alpe d’Huez

7.06.2018 -

Circa 4500 deelnemers doen donderdag mee aan de Alpe d'HuZes. Onder het motto 'Opgeven is geen optie’ beklimmen ze de Alpe d'Huez, de beroemde 'Nederlandse' berg uit de Tour de France. Daarmee willen ze geld inzamelen voor het onderzoek naar de genezing van kanker.


Onder de deelnemers zijn onder anderen cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en musicalartiest René van Kooten. Zij gaan op de fiets het gevecht aan met de 21 haarspeldbochten.

Het evenement vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Sinds 2006 is er in totaal 150 miljoen opgehaald. Rond 20.00 uur, als de laatste deelnemers over de finish zijn gegaan, wordt het voorlopige eindbedrag van actie bekendgemaakt.

Thuisblijvers kunnen de dag volgen via een gezamenlijke uitzending op verschillende regionale omroepen. Verder is het evenement te volgen via Facebook (Alpe d’HuZes), Instagram en Twitter.