René van der Gijp sloeg zijn vrouw

René van der Gijp is absoluut geen lieverdje. Dat maakt zijn ex Jacqueline wel duidelijk in een boek dat ze geschreven heeft. Ze vertelt daarin dat hij geregeld uiterst agressief was. De altijd zo gezellig overkomende voetbalanalist was zelfs een keer zo kwaad dat hij haar op haar neus sloeg. ‘Het bloed spoot eruit.’

Nadat we eerder konden genieten van René van der Gijp’s verhalen in het boek Gijp, doet nu zijn ex Jacqueline Laats een boekje open. De twee waren van 1988 tot 1995 getrouwd. Ze ergert zich nog altijd aan zijn verhalen, bijvoorbeeld over hoe hij in z’n PSV-tijd iedere vrouw kon krijgen die hij maar wilde. ‘Dat was dus wel toen je met mij getrouwd was en daar thuis over zat te liegen,’ vertelt ze in een landelijke ochtendkrant.

Een prettig tijd was dat allerminst. René kwam geregeld dronken thuis. Hij was dan vaak enorm agressief. Het ging echt mis na de viering van het 50-jarige bestaan van De Kuip in Rotterdam. Toen Jacqueline daar opmerkte dat hij wat minder zou moeten drinken, reageerde de oud-voetballer zich op weg naar huis op haar af omdat hij boos wat dat ze hem in het bijzijn van zijn voetbalmaten tot de orde had geroepen. Bij een benzinepomp sloeg hij Jacqueline op haar neus. Zo hard dat het bloed er uit stroomde.

Volgens Jacqueline heeft ze het boek, dat luistert naar de titel Voorgoed Genezen Van René Van der Gijp, geschreven als therapie. Bijvoorbeeld ook om de abortus te verwerken die gedwongen moest ondergaan omdat René op dat moment nog geen kinderen wilde.

Het boek is echter ook bedoeld als hulp voor andere vrouwen die problemen hebben.

René zelf had weinig zin om te reageren. ‘Kom op hé, je praat hier over 25 jaar geleden … Ik vind het best, ik heb wel andere dingen aan mijn bolletje.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen