René van der Gijp maakt er het beste van

René van der Gijp en zijn veertienjarige zoon Nicky 'maken er het beste van'. René verloor anderhalve week geleden zijn levenspartner Daniëlle van Sijthoff, Nicky's moeder. Sinds haar dood woont Nicky bij René.

Dat vertelt de voetbalanalist maandag in het AD. Nu zijn zoon bij hem woont, merkt René dat mensen zich zorgen maken over de twee. "Hoe doe je dat met eten? Wassen? Schoonmaken? Lieve schat, ik leef al heel mijn leven alleen", zegt René. "Ik heb overdag zeeën van tijd om mijn was in het trommeltje te stoppen, ik beschik over een stofzuiger en ik kook. Ik maakte al eten voor mijn moeder en nu maak ik extra omdat Nicky bij me woont."

Dat Nicky bij hem woont, geeft René rust. "Als je alleen woont, zit er ook onrust in je. Met wie ga ik eten? Met wie ga ik naar Scheveningen, waar ik een huisje heb? Met wie drink ik nog even een drankje. Nu is het gewoon duidelijk, dat doe ik met Nicky. Ik vind dat wel iets lekkers hebben."

Puber

Volgens René scheelt het dat zijn zoon al een puber is en 'geen ventje meer van drie, vier jaar oud'. "Die kleine is bijna vijftien, die kan over twee jaar zijn rijbewijs halen of ik haal 'm over een tijdje om 02.00 uur op uit de Crazy Piano's. Het is een puber, maar al wel een redelijk volwassen knul."

René, die maandagavond voor het eerst sinds het overlijden van Daniëlle weer aanschuift bij Voetbal Inside, vertelt dat haar dood hem niet heeft overvallen. "Ik ben iemand die met alles rekening houdt, ook al hoop je natuurlijk dat het aan jouw padje voorbij gaat."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen