×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

René Froger wil twee miljoen bij elkaar zwemmen voor onderzoek ALS

30.08.2018 -

René Froger springt ook dit jaar weer in de grachten voor de Amsterdam City Swim. De Topper heeft een ambitieus doel gesteld: de zwemtocht moet dit jaar 2 miljoen opleveren voor onderzoek naar ALS. Op 9 september vindt de Amsterdam City Swim voor de zevende keer plaats.


'Vorig jaar hebben we 1,8 miljoen euro opgehaald, maar ja, dat is 1,8 miljoen. We gaan natuurlijk voor een hoger target', zei René tegen een ochtendkrant. 'Het moet gewoon 2 miljoen worden dit jaar.'

René hees zich vorig jaar in een wetsuit om geld voor ALS bij elkaar te zwemmen. De zanger was niet tevreden met zijn outfit en liet die tijdens de zwemtocht door zijn vrouw Natasja onder handen nemen. Zij knipte de lange mouwen van het pak. René deed zo'n anderhalf uur over de tocht van 2 kilometer.

'Wat mij vorig jaar opviel is dat de grachten zo lekker schoon waren', blikte René donderdag terug. 'Ik dacht: ik kom dit en dat tegen onderweg. Je ligt toch half met je mond open.' Ook de finish is René bijgebleven. 'Dat is echt prachtig. Alle mensen komen uit het water en worden genoemd. Dat is echt een heel mooi moment, weer iets voor Amsterdam, iets om trots op te zijn.'