Remake tv-serie Murder She Wrote

De Amerikaanse tv-zender NBC werkt aan een remake van de bekende serie Murder She Wrote. De rol van Jessica Fletcher die Angela Lansbury jarenlang vertolkte, zal nu gespeeld worden door Octavia Spencer.

 

Dat weet USA Today. NBC heeft opdracht gegeven voor de productie van een pilot. Mocht die niet worden uitgezonden, dan moet de zender een fiks bedrag betalen.

Octavia Spencer is vooral bekend van haar hoofdrol als Minny Jackson in de film The Help, waarvoor ze een Oscar won. ’Ik heb mezelf altijd al gezien als een soort detective die vanuit mijn luie stoel zaken oplost. Toen NBC-topman Bob Greenblatt me vroeg voor welke rol ik de overstap naar tv zou maken, zei ik ‘Jessica Fletcher meets Columbo’. En nu wordt dat werkelijkheid.’

Murder She Wrote werd tussen 1984 en 1996 uitgezonden door CBS. De gepensioneerde lerares Engels, Jessica Fletcher, schrijft daarin detectives en raakt elke aflevering betrokken bij een moordzaak, die ze als enige oplost. Naar verluidt is de originele Jessica Fletcher, de inmiddels 88-jarige Angela Lansbury, gevraagd om ook een rolletje in de remake te spelen.