‘Relatie prinses Beatrice voorbij’

De Britse prinses Beatrice en haar vriend Dave Clark zijn na tien jaar uit elkaar. De twee maakten volgens Britse media vorige maand een einde aan hun relatie. Een woordvoerder van Buckingham Palace ontkent het verhaal niet.

De breuk komt als een verrassing. Hoewel niet de hele koninklijke familie achter hun relatie stond, werd juist gehoopt dat de 27-jarige Beatrice en de 32-jarige Dave binnenkort hun verloving bekend zouden maken.

Tot de geboorte van prinses Charlotte, de dochter van prins William en zijn vrouw Catherine, was Beatrice zesde in lijn van troonopvolging en moest ze de koningin om toestemming vragen voor een eventueel huwelijk. Dat veranderde na de komst van Charlotte. Daarna werd verwacht dat Dave snel door zijn knieën zou gaan voor Beatrice. Toen duidelijk werd dat Dave dat niet van plan was, zou Beatrice een einde aan de relatie hebben gemaakt.

Dave en de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson waren de afgelopen jaren vaak onafscheidelijk tijdens officiële gelegenheden van de koninklijke familie. Hij liet zich zien op feestjes en liefdadigheidsevenementen en ging ook mee met de familievakanties naar de Bahama's en het Zwitserse Verbier.

Beatrice en Dave, directielid bij Uber, woonden samen in New York. Afgelopen week werd al duidelijk dat de prinses stopt met haar baan bij Sandbridge Capital om voor zichzelf te beginnen. Dat zou ze rond de breuk met Dave hebben besloten. Beatrice begint nu een start-up in samenwerking met haar huidige werkgever.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen