Reinout Oerlemans begrijpt vooroordelen

Dat Reinout Oerlemans een film ging regisseren zorgde voor veel vooroordelen van critici. Of zij gelijk krijgen moet vanavond tijdens de première blijken. Reinout heeft zich er in ieder geval niets van aangetrokken.

Vanavond gaat de langverwachte verfilming vanhet boek Komt een vrouw bij de dokter in premièrein het Amsterdamse Tuschinski.

Regisseur Reinout begrijpt dat het maken van zijn eerstespeelfilm veel andere regisseurs groen laat zien van jaloezie.

“Er zijn regisseurs die jarenmoeten wachten voordat zij aan de slag kunnen. Dan komt opeens een snotaapvoorbij die zegt dat hij wel even een film gaat maken. Maar ik heb mij er nietdoor laten intimideren,” vertelt de televisieproducent in het AD.

Komt een vrouw bij de dokter is een openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven determinale ziekte van zijn vrouw beleeft. Schrijver Raymond van der Klundert oftewel Kluun verloorin 2001 op 36-jarige leeftijd zelf zijn vrouw aan kanker. Daarna reisde hij met zijn dochter doorAustralië om te werken aan het welbekende boek.

Hoofdrolspelers Carice van Houten, BarryAtsma en Anna Drijver  en uiteraardschrijver Kluun zullen vanavond op de rode loper verschijnen naast vele BN’ers die niet kunnen wachten om de film te zien.

Vanaf 26 november kan heel Nederland de bioscoop in duiken om een traantje weg te pinken bij Komt een vrouw bij de dokter.