Michael Jackson joeg regisseur angst aan

De regisseur van de geplande comebackshows van Michael Jackson is in de rechtszaal in huilen uitgebarsten. Kenny Ortega noemde Michaels toestand tijdens de repetities 'heel erg zorgwekkend'.

"Ik zag een Michael die mij angst aanjoeg", vertelde Ortega de jury. De regisseur kwam voor de derde dag op rij getuigen in de rechtszaak tegen concertorganisator AEG Live. Dat bedrijf is voor de rechter gesleept door Katherine Jackson. Zij wil miljoenen zien. AEG Live zou Michaels gezondheidstoestand hebben genegeerd. Bovendien heeft de concertpromotor arts Conrad Murray ingehuurd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het toedienen van een dodelijke dosis propofol.

Ortega deed voor de rechter uit de doeken dat hij er niet van uitging dat de This is It Tour door kon gaan, omdat Michael in slechte gezondheid verkeerde. Volgens hem was de zanger onder invloed tijdens in ieder geval vier repetities. Dat gebeurde steeds nadat Michael zijn dokter had bezocht, aldus de BBC.

Jackson kwam bij sommige repetities helemaal niet opdagen, voegde Ortega toe. Zes dagen voor zijn dood had de King of Pop het koud, hij was rillerig en zou er verloren uit hebben gezien.