×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rechtszaak tegen Kevin Spacey geseponeerd

Rechtszaak tegen Kevin Spacey geseponeerd
17.07.2019 -

De rechtszaak die tegen acteur Kevin Spacey was aangespannen vanwege seksueel misbruik, is geseponeerd. De griffie in Nantucket heeft in een schriftelijke verklaring gemeld dat de zaak niet doorgaat vanwege het 'niet beschikbaar zijn van de klager als getuige'.


Het vermeende slachtoffer van Spacey’s misbruik beriep zich eerder deze maand tijdens de zitting op maandag op zijn zwijgrecht. Advocaten van Spacey vroegen de rechter vervolgens om de zaak te laten vallen, omdat deze nu volgens hen afgezwakt is omdat het slachtoffer niet wilde getuigen.

De rechter gaf de aanklagers de tijd om te bedenken hoe zij verder willen procederen. Hij stelde echter dat het lastig is het niet-getuigen van het vermeende slachtoffer in een eventueel oordeel buiten beschouwing te laten.

De 59-jarige Spacey zou het slachtoffer in juli 2016 in een bar in Nantucket onzedelijk hebben betast. De voormalige House of Cards-acteur ontkent dat.

Meerdere acteurs hebben de afgelopen anderhalf jaar geclaimd dat Spacey ze seksueel ongepast bejegend zou hebben. Maar dit was tot nu toe de enige rechtszaak die daadwerkelijk tegen de tweevoudig Oscarwinnaar was aangespannen.