×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rechtszaak te emotioneel voor Connie Witteman

Rechtszaak te emotioneel voor Connie Witteman
6.11.2018 -

Twee van de drie verdachten van de inbraak bij Connie Witteman stonden dinsdag voor de rechter. Hoewel haar man Eugène van Dun er wel bij was, bleef Connie zelf thuis. 'Het is emotioneel te zwaar voor haar', zei Eugène tegen RTL Boulevard.


Bij de inbraak afgelopen zomer werden veel sieraden buitgemaakt. Aan die juwelen hangt veel emotionele waarde voor Connie. 'Ze heeft van haar vorige partner iedere keer sieraden gekregen bij de adoptie van een kind of speciale gelegenheden. Het heeft allemaal een herinnering voor d'r en het is allemaal heel emotioneel.'

De diva was dinsdag niet in staat de verdachten onder ogen te komen. De inbraak heeft volgens advocaat Anis Boumanjal 'een heftige emotionele impact' gehad op Connie. 'Hier op de zitting slaat dat weer in als een bom.' Twee van de drie stonden voor de rechter tijdens een pro-formazitting. Hoewel zij ontkennen betrokken te zijn geweest bij de inbraak blijven ze langer vastzitten, tot vreugde van Boumanjal. De derde verdachte moet nog worden overgeleverd uit België.

Connie wil vooral graag haar juwelen terug. 'Als ze besluiten de sieraden terug te brengen, dan is wat ons betreft de grootste buit al binnen', zei Boumanjal. 'Als dat binnen is, voelen wij ons minder geroepen om de onderste steen boven te halen en voor de volle pond te gaan." Dat volle pond kan volgens de advocaat nog wel eens tegenvallen. "De straffen die worden opgelegd bij inbraken zijn helaas niet al te hoog hier in Nederland.'