Rechtszaak Badr Hari gaat beginnen

Badr Hari (28) staat vanaf vandaag voor de rechtbank in Amsterdam om zich te verantwoorden voor een aantal geweldsmisdrijven. Justitie verdenkt de kickbokskampioen onder meer van de poging tot doodslag op zakenman Koen Everink in juli 2012, tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam ArenA.

Medeverdachte in die zaak is de 35-jarige Eindhovenaar Ferhat Y. Het Openbaar Ministerie had Everink opgeroepen om in de rechtszaal te komen getuigen, maar die exercitie is inmiddels afgeblazen. Everink heeft wegens gezondheidsredenen afgezegd. Zijn eerder afgelegde verklaringen blijven gewoon overeind.

De vechtpartij deed zich voor in een skybox van de ArenA, waar Hari samen met zijn vriendin Estelle Cruijff te gast was. De kickbokser heeft verklaard dat hij het slachtoffer één klap heeft gegeven. Ferhat Y. beweert dat hij Everink niet heeft mishandeld maar juist heeft ontzet. De zakenman liep ernstige verwondingen op aan zijn gezicht en zijn linkervoet.

De overige beschuldigingen aan het adres van Hari komen neer op een reeks mishandelingen, overwegend gepleegd in het Amsterdamse uitgaansleven. Ook heeft het OM nog een verkeersdelict op de aanklacht gezet.

De rechtbank heeft meerdere dagen uitgetrokken voor het proces.