×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Realityserie Utopia stopt

30.11.2017 -

Na vierenhalf jaar en 1149 afleveringen komt er een einde aan de realityserie Utopia. Volgens SBS is de laatste aflevering op 1 juni 2018.


Het programma moet de deuren sluiten omdat het huurcontract voor het terrein bij Laren niet wordt verlengd. Het terrein is eigendom van de provincie Noord-Holland. Vanaf juni wordt de Utopialoods afgebroken en krijgen de dieren een ander onderkomen.

SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen.

Het programma trekt elke dag gemiddeld 600.000 kijkers. Het begon op 31 december 2013. Het plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren. Uiteindelijk hebben de inwoners vier jaar lang 'gebouwd, discussies gevoerd, ruzie gemaakt, geëxperimenteerd en niet in de laatste plaats ook heel veel plezier gehad', aldus de commerciële zender.