×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Raffaëla Paton vreesde voor dochters leven

19.12.2016 -

Het leven van het tienjarige dochtertje van Raffaëla Paton heeft aan een zijden draadje gehangen. De combinatie van een dubbele longontsteking en een longembolie werd haar bijna fataal.


Artsen vonden op de intensive care vreemd weefsel in de rechterlong van Beautifull. Ze hadden nog nooit zo'n grote bloedprop gezien bij een kind van 10, vertelt Raffaëla maandag in het AD. "Het ergste kwam nog. Al kreeg ze de maximale hoeveelheid zuurstof, haar lichaam nam niet genoeg op en ging achteruit."

"Ik ben heel direct, ik wil ook dat mensen tegen mij direct zijn. Als je het woord overlijden of kanker moet gebruiken, doe dat dan", vervolgt Raffaëla. Op haar aandringen antwoordde de arts dat het team 'met de rug tegen de muur stond'. Er moest iets van de bloedprop worden geschraapt anders was Beautifull 'aan het einde van de dag dood'. Daarbij kwam bovendien het risico dat als er iets geraakt werd, het meisje dood kon bloeden omdat ze veel bloedverdunners toegediend had gekregen. "We moesten familie bellen, omdat de kans zo groot was dat het fout zou gaan", aldus de zangeres.

Inmiddels is Beautifull weer thuis, al is ze nog lang niet op de been. "Ze heeft nog veel zorg nodig", zegt Raffaëla. "En het is nog lang niet over. Haar lichaam moet die longembolie zelf opruimen met behulp van de bloedverdunners. Maar ze is er nog, gelukkig."