×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rafael Nadal op bezoek bij Spaans koningspaar

4.08.2017 -

Koning Felipe van Spanje moet tijdens zijn vakantie ook aan het werk. Hij viert het eerste deel van de vakantie met het gezin op Mallorca, waar hij ook een paleis heeft. En daar wordt vrijdag een receptie gegeven, waar ook tennisers als Rafael Nadal en Carlos Moyá en de basketballer Alba Torrens op de gastenlijst staan.


Het eerste deel van de zomervakantie van de Spaanse koning Felipe bestaat niet alleen uit zeilen en uitjes met zijn vrouw en dochters. Op Mallorca zijn er traditioneel ook een aantal verplichtingen, zoals een audiëntie met de lokale autoriteiten, een fotosessie voor de pers en een ontmoeting met de premier die daarvoor speciaal naar het eiland komt.

Vrijdag staat er een receptie op de agenda in het Koninklijk Paleis La Almudaina voor lokale bestuurders, maar ook voor vertegenwoordigers van het maatschappelijke, culturele en sportieve leven op de Balearen. Dit jaar zijn er bijna vijfhonderd uitnodigingen verstuurd. Onder de genodigden bevinden zich de tennissers Rafael Nadal en Carlos Moyá en de basketballer Alba Torrens.

Het paleis zorgt ervoor dat niet ieder jaar dezelfde mensen een uitnodiging krijgen voor de koninklijke ontvangst in het historische paleis. Het aantal uitnodigingen is sinds Felipe op de troon kwam ook flink verhoogd. Van rond de driehonderd in zijn eerste jaar naar bijna vijfhonderd nu. Zijn vader koning Juan Carlos hield het tijdens zijn regeringstijd bij een diner voor de lokale autoriteiten.

Naast koning Felipe en koningin Letizia is ook koningin Sofia bij de feestelijke ontvangst aanwezig. Koning Juan Carlos laat zich al een aantal jaren niet meer zien op Mallorca. Vorig jaar maakte hij alleen een uitzondering voor de viering van de tachtigste verjaardag van zijn zus prinses Pilar.