×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Radio dj Stefan Stasse verbijsterd

4.10.2017 -

NPO Radio 2-dj Stefan Stasse dreigt zijn programma kwijt te raken. De dj lijkt het slachtoffer te worden van de affaire rond Rob Stenders, die onlangs zijn show Platenbonanza op dezelfde zender kwijtraakte.


De NPO is van plan Rob Stenders in januari terug te laten keren op zijn dagelijkse plek en als dit gebeurt, schuift Annemieke Schollaardt op naar het tijdslot van de Staat van Stasse op Radio 2. Stefan Stasse zou dan moeten verhuizen naar Radio 5. Het terugkeren van Stenders zou zijn besloten nadat het verdwijnen van het populaire Platenbonanza op veel kritiek bij luisteraars stuitte.

‘Als nou werd gezegd: 'Beste Stefan, we moeten verjongen en gezien je leeftijd…' Of; 'je muziekkeuze slaat niet meer aan bij de luisteraar'. Maar ik heb van de NPO nog altijd geen enkel inhoudelijk argument gehoord waarom ik weg moet. En die zijn er ook niet. Ik snap er niks van, want we halen uitstekende luistercijfers in onze doelgroep’, zegt Stefan in het AD.

Omroep KRO-NCRV staat achter Stasse. Mediadirecteur Jochem de Jong: ‘Wij vinden het plan om De Staat van Stasse weg te halen van NPO Radio 2 absoluut niet in het belang van de luisteraar. Wij steunen de luisteraars die hier kwaad over zijn. Als dit voornemen wordt doorgezet, zullen wij juridische stappen overwegen om dit te voorkomen’.

De NPO hakt deze maand de knoop door: ‘Bij het maken van een nieuwe programmering moeten keuzes worden gemaakt’, laat een woordvoerster weten. ‘Voor ons staat voorop dat we onze luisteraars zo goed mogelijk bedienen’.