×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rachelle Reijnders hoopt Miss World te worden

26.11.2016 -

De 24-jarige Rachelle Reijnders uit Oss vertrekt zaterdagochtend naar Washington, waar ze komende weken Nederland zal vertegenwoordigen tijdens Miss World 2016. In Washington neemt Rachelle het op tegen 120 kandidaten die hopen op 18 december gekroond te worden tot Miss World.


''Dat is even een opgave'', beaamt de student Health and Society aan de universiteit van Wageningen. De laatste keer dat Nederland Miss World won, was in 1959 met Corine Rottschäfer. Rachelle: ''Ik heb al veel gescrold op de website van Miss World om de persoonlijke pagina's van de meiden te lezen. Er zitten supermooie meiden bij."

Rachelle wacht in Washington een druk programma. "De verkiezing bestaat uit verschillende onderdelen voorafgaand aan de finale. Een van de onderdelen is sport, waarbij we verschillende sporten gaan beoefenen zoals atletiek. Er is ook een modellenwedstrijd met een catwalk. Verder houden we presentaties voor de goede doelen waarvoor we ons inzetten. Tot slot is er een talentenronde, waarbij ik kies voor ballet. Uiteindelijk is de finale."

Rachelle neemt flink wat bagage mee om in de Verenigde Staten goed voor de dag te kunnen komen. ''Twee koffers van 23 kilo met flink wat avondjurken. Gelukkig past het er allemaal in. Ik zal de koffers alleen moeten dragen, want mijn ouders, broer en vriendinnetje komen pas over een paar weken."

De blondine is trots namens Nederland te worden afgevaardigd. ''Er waren heel wat eisen en ik heb het helemaal gefikst'', zegt Rachelle. ''Drie jaar geleden deed ik al eens mee aan Miss Nederland, maar daarna heb ik me weer gefocust op mijn studie. Voor de Nederlandse Miss World-verkiezing ben ik gevraagd. Het was best onverwachts, want pas de avond voor de selectiedag werd ik uitgenodigd voor de casting. Ik had nog geen avondjurk en bikini en had graag nog even naar de kapper gewild. Ik heb het allemaal op me af laten komen en het is uiteindelijk goed gekomen."